Uitgelicht, Uncategorized

Baarnse schaakvereniging geeft de Uitkijck een schaakvermakelijke les!

Baarnse schaakvereniging geeft de Uitkijck een schaakvermakelijke les!

Dinsdag 23 juni waren Daan Lensink en Ashley Krishnasing op bezoek bij basisschool de Uitkijck om groep 4 van juf Gaby een opstapje schaakles te geven.

Voorafgaand aan de les was het al duidelijk zichtbaar dat een aantal kinderen enthousiast raakte bij het zien van onze gezichten en het schaakmateriaal dat de klas werd binnengebracht. De kinderen wisten goed wat er later op de middag zou volgen.

Na hun gebruikelijke pauze konden Daan en Ashley hun les geven. De les bestond uit een schaakverhaal, gevolgd door een aantal instructieve lesjes over de loop van de stukken. Afsluitend was de eerste (officiële) partij van de kinderen!

Dat het schaakvermaak zichtbaar aanwezig was, bleek wel uit de betrokkenheid bij het spel. Alle kinderen deden erg goed hun best en haalde hun grootste fantasieën naar boven om invulling te geven aan hun eigen creaties.

Een leuke en fantastische ervaring. Zowel de lesgroep van juf Gaby als de juf zelf hadden een vermakelijke les. De lesgevers van de Baarnse schaakvereniging waren weer een ervaring rijker.

Wij kijken ook uit naar de volgende keer!

1 comment

Comments are closed.