Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Baarnse ‘Kruijswijk’ wint wel!

Baarnse ‘Kruijswijk’ wint wel!

Op de dag dat wielrenner Kruijswijk in Italië de Giro verloor, zorgde schaker Martijn Kruiswijk wel voor spectaculaire winst. Verder was het een zwarte dag voor de meeste witspelers van de Baarnse Schaakvereniging.

Het was een rustige speelronde afgelopen vrijdag in de interne schaakcompetitie van Baarn. Door veel afmeldingen konden er maar 7 partijen gespeeld worden, een laagterecord dit seizoen.
Op de 7 borden werd echter volop strijd geleverd. Geertièn de Vries strafte iets te aanvallend spel van Izaäk Schipper af door al vlotjes een volle toren te winnen. Die voorsprong gaf hij niet meer weg en de winst was al snel voor De Vries.
20160527_203514
Zwart-wit
De Vries bleek achteraf de enige speler die met wit won. Alleen Ton Koekkoek wist tegen Rob Boss met wit nog remise te bereiken, maar in de andere partijen was het de zwartspeler die met de eer ging strijken.

Rob Boss en Ton Koekkoek eindigden, zoals ze begonnen. (foto: Pascal Losekoot)
Rob Boss en Ton Koekkoek eindigden, zoals ze begonnen.
(foto: Pascal Losekoot)
De winst van Piet-Hein Droogh tegen Thur Breukers was een sterke prestatie. De jeugdspeler gaat weer vrolijk door met winnen en is zelfs al naar de 7e plaats in het klassement gestegen. Mario Lambrechts wist een vroege Dame-aanval van Erik van Lier knap te neutraliseren om vervolgens secuur en behoedzaam Van Lier mat te zetten. Rien Lambrechts offerde tegen Conrad Keijzer een stuk voor twee pionnen, maar kreeg niet genoeg compensatie en Keijzer speelde – ook met zwart – gedreven naar winst. Thijs Michels kon het met wit ook niet bolwerken tegen Werner Raudenbusch, die de laatste paar weken de weg omhoog weer heeft gevonden. Uit bijgaande foto’s zou je kunnen concluderen, dat het Michels wel erg moeilijk werd gemaakt zich op het schaakbord te concentreren!
Opperste concentratie?
Opperste concentratie?
Nou...toch wel moeilijk
Nou…toch wel moeilijk
Het blijft natuurelijk wel een Rode Kruisgebouw! (foto's: Ton Koekkoek, behalve die ene fraaie!)
Het blijft natuurelijk wel een Rode Kruisgebouw!
(foto’s: Ton Koekkoek, behalve die ene fraaie!)

Tot slot de partij tussen twee dit seizoen zeer goed presterende spelers: Frits Kok en Martijn Kruiswijk. Dat werd een topper met veel diepgang, waar Kruiswijk uiteindelijk het eindspel inging met een loper en een pion. Kok had geen stukken meer, maar wel nog enkele gevaarlijk opstomende pionnen. Toen het Kruiswijk lukte die pionnen met hulp van zijn Koning te elimineren, was de winst voor hem. Een knappe prestatie van de Baarnse ‘Kruijswijk’.

Alle uitslagen ronde 31:
Kok – Kruiswijk			0-1
Breukers – Droogh		0-1
Van Lier – M. Lambrechts	0-1
Michels – Raudenbusch		0-1
Koekkoek – Boss		    remise
R. Lambrechts – Keijzer		0-1
De Vries – Schipper		1-0

Stand aan kop:
1 	Losekoot 	1031
2 	Krishnasing 	915
3 	Duister 	844
4 	Knight 		812
5 	Lensink 	784
6 	Spijkerman 	726
7 	Droogh 	    680
8 	Kok 		636
9 	Timmerman 	617
10 	Breukers 	600
11 	Kruiswijk 	571
12 	M. Lambrechts 	549
13 	Schram 	    509
14 	Van Klingeren 	503
15 	Raudenbusch 	500

Vrijdag 3 juni wordt ronde 32 van de interne competitie gespeeld in het Rode Kruisgebouw in Baarn. De echte Baarnse toppers ontbreken dan weer, maar met een goede reden: zij spelen in Utrecht de finale in de regionale bekercompetitie tegen Oud Zuylen.

2 comments

 1. Foto van ‘Kruijswijk’ staat zelfs op voorpagina Baarnsche Courant! Weliswaar in klein formaat, maar toch…en wel in kleur.

Comments are closed.