2005

Baarnse jeugd succesvol in Hoevelaken!

Zaterdag 25 maart werd, alweer voor de 30e keer, het snelschaaktoernooi in Hoevelaken gespeeld. 114 kinderen kwamen bij elkaar om in 4 ronden telkens in een vierkamp tegen elkaar te schaken.
hoevelaken 2006 003.jpg
De prijswinnaars op een rijtje

Voor verenigingen die met 5 spelers of meer meededen was er weer een verenigingsbeker te winnen. De afgelopen 3 jaar heeft Baarn steeds gewonnen.
Dit jaar deden Arthur, Vincent, Ewoud, Jesper en Michiel echter niet mee, en zij zorgden vorig jaar voor heel veel punten.

Maar met Robin, Levente, Kasper, Loran, Daan L., Tijs, Martin en Gino waren we natuurlijk ook niet kansloos.

In dit toernooi wordt de eerste ronde ingedeeld op leeftijd, daarna speel je verder tegen kinderen die net zoveel punten hebben als jij. Dat levert leuke wedstrijden op van bijvoorbeeld een “kleintje” van 7 jaar tegen een “lange slungel” van 17.

De 1e ronde verliep uitstekend, alleen Loran en Tijs lieten een puntje liggen, de rest haalde allemaal 3 uit 3.

In de 2e ronde wordt het dan moeilijker. Niet voor Robin, hij won alle 3 de partijen. Kasper, Tijs en Gino wonnen er ieder 2, Levente 1½, Daan en Martin 1 en Loran verloor alles deze ronde.

De 3e ronde was weer een goede: Robin, Levente en Loran wonnen al hun partijen, Gino weer 2 (hij verloor van Levente), Kasper en Tijs wonnen 1 wedstrijd en Daan en Marin haalden een half punt.

In de 4e ronde werd er weer zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en ook op punten natuurlijk.

Dit zorgde er voor dat Robin, Levente en Gino in 1 vierkamp terecht kwamen. Robin en Levente lieten alle twee een half puntje liggen door tegen elkaar remise te spelen, Gino was niet tegen dit (club) geweld opgewassen en verloor alle drie zijn partijen. Daan won in zijn groep alle 3 z’n wedstrijden, Kasper en Martin wonnen er 2 en Loran en Tijs haalden 1 punt.

Voor de eindstand betekende dat een 1e plaats voor Robin in de D-groep met 11½ uit 12. Hiermee was hij tevens de beste van alle 114 spelers!
Levente werd 2e in de D-groep met 10 uit 12 ) en 4e in de totaalstand.
Verder in de D-categorie werd Kasper 5e, met 8 uit 12, Gino 15e, 7 uit 12 en Martin 16e met 6½ uit 12.

In de C-categorie werd Daan door z’n mooie laatste ronde 4e, met 7½ punt en Loran werd 9e met 6 punten.

Tijs tenslotte werd 18e in de E-categorie met 6 uit 12, een mooie 50% score.


Daan won in zijn groep alle 3 z’n wedstrijden, Kasper en Martin wonnen er 2 en Loran en Tijs haalden 1 punt.

En de beker voor de beste vereniging ging, voor het 4e jaar op rij, weer naar Baarn !!

Naast bekers en medailles zijn er in Hoevelaken altijd nog leuke prijzen voor de beste 10 in elke categorie, zodat de Baarnse jeugd opgewekt vertrok met 1 beker, 1 medaille, een dvd, computerspelletjes en een voetbal !!

De verenigingsbeker is nog even spoorloos, maar we hebben ‘m wel gewonnen.

Volgend jaar voor de 5e keer ?!
—Bernadet Sertons