Extern

Baarnse achttal stoomt door in Hoogland

Op 13 februari speelde het Baarnse achttal een mooie wedstrijd in Hoogland. Het vaste team was weer op volle sterkte en dat beloofde ook wat voor een maandagavond. Sommige spelers hadden een sterke persoonlijke score te verdedigen terwijl anderen wel wat goed mochten maken van vorige keer. De uitslag van 1-7 voor Baarn is er niet één om over te klagen.

Op het allereerste bord was Ashley Krishnasing al snel klaar. In een Franse opening overzag zijn tegenstander dat wit wel veel ruimte had op de koningsvleugel. Door de zwarte korte rokade kwam de koning dan ook erg in het nauw te staan, want zwart al snel een puntje kosten. Hieronder mag u zelf de beslissende zet voor wit bedenken.

Ook Kasper Wiegers was erg snel klaar. Nadat zijn centrumpionnen ver in de witte gelederen waren doorgedrongen, overzag zijn tegenstander dat hij een dubbele aanval ook had kunnen oplossen zonder stukverlies. Marco Meijer maakte op bord 5 vervolgens de 3-0, waarmee hij zijn eerste volledige punt van dit seizoen scoort.

Het volgende resultaat moest even op zich laten wachten. Henri Spijkerman op bord 6 ruilde al snel de dames en kon gaan zitten om de partij uit te melken of voor een stevige remise gaan. Hij koos voor de laatste optie, ook met het oog op de stand. Daan Lensink was dan degene die het beslissende punt bracht. In een Konings-Indiër speelde hij thematisch en solide, maar zijn tegenstander was minder op de hoogte van de ideeën in de opening. Zie hieronder voor zijn partij met kort commentaar.

Maar daar bleef het niet bij. Ed Duister stond al een tijd beter, maar had moeite om de stelling van zijn tegenstander te doorbreken. Deze maakte echter een fout door een stuk los te laten en werd daarop ge-attendeerd door een clubgenoot. Kort daarop won Ed de partij. Yme Brantjes had op meer kunnen hopen, maar hield uiteindelijk een eindspel over waar een remise het voor de hand liggende resultaat was.

Tenslotte maakte Jan Overbeek er op het vierde bord een flink spektakel van. Waar hij al lange tijd een aanval op de koning had gehad, leek de stelling zich steeds meer gelijk te trekken. Toch wist Jan de spanning en de stelling te houden, wat hem een vol stuk opleverde. Het uitspelen daarna was een kwestie van routine.

Met zes wedstrijden gespeeld heeft het Baarnse achttal nog altijd een score van 100% en maakt daarmee goede kansen op het kampioenschap. Hier liggen ook zeker de ambities. Met een beetje geluk kunnen we deze lijn volhouden.

Stand SGS klasse 2B: Klik hier
Persoonlijke scores Baarn: Klik hier
Uitslagen Baarn 1 – Hoogland 2
1. L. Slofstra (Lars) A. Krishnasing (Ashley) 0 – 1
2. H. Manuel (Hans) Y.P. Brantjes (Yme) 0,5 – 0,5
3. J.F.C.M. Oosterhout (Hans) D. Lensink (Daan) 0 – 1
4. T. Slendebroek (Tim) J.C.M. Overbeek (Jan) 0 – 1
5. R.J.G. Schunken (Ralph) M. Meijer (Marco) 0 – 1
6. C. van Hoorn (Casper) H.W. Spijkerman (Henri) 0,5 – 0,5
7. J. Devincent (Jerry) A.K.E. Duister (Ed) 0 – 1
8. J. van Ophem (Jos) K. Wiegers (Kasper) 0 – 1

2 comments

Comments are closed.