2009

Baarns Grand Prix Schaaktoernooi groot succes

De benedenzaal van het Poorthuis was maar net groot genoeg om de vijfenzestig deelnemers aan het Baarnse Grand Prix toernooi plaats te bieden. Op zondagmiddag 1 november was de Baarnse Schaakvereniging gastheer voor het tweede GP toernooi, schaaktoernooien die geschikt zijn voor alle jeugdschakers, ook beginners.

Het was een zeer gezellig en ontspannen toernooi, waar in acht groepen 24 prijzen verdeeld werden. In groep 1 werd Thijs Hendrikx (van de schaakvereniging Moira Domtoren uit Utrecht) kampioen, met 7 uit 7. Tweede werden de Baarnse SV-leden Yme Brantjes en Kasper Wiegers. Tijs Aarsen viel net buiten de prijzen, terwijl het voor Pepijn de Maat lastig was in deze hoogste groep, maar hij bleef niet puntloos.

Groep 2 viel ten prooi aan Mees Heeringa (met maar één verliespartij), voor Freek Beekhuis, en Milo Kleynjan, allen lid van de Baarnse SV.
Tijn Heeringa werd de beker voor de derde plaats in groep 3, terwijl August Ammerlaan één punt haalde.

Menno Muller, nog maar sinds begin dit seizoen lid, haalde heel knap twee punten in groep vier.

In groep vijf won de achtjarige Arthur Jongejans de tweede plaats. Daniël Dijkstra, die nog maar een paar keer kwam kijken bij de vereniging, viel met vier punten nét buiten de prijzen.

Voor Isaac Saad-Al was het zijn eerste schaaktoernooi, en met een prachtige beker voor de tweede plaats kan hij zeker tevreden zijn.

In de laatste groep werden werden acht partijen gespeeld, en Piet Hein Droogh won ze allemaal! Rick van Boeijen kwam met vier uit acht heel dichtbij een prijs, terwijl Theo van der Griendt (3,5) en Mees van Opijnen (2) ook hun punten scoorden.

Foto/filmalbum


(werkt dit fotoalbum niet, probeer dan deze link)

Al met al zeer geslaagde ervaring, waarbij een aantal leden de eerste schaakbokaal binnenhaalde. Dat er nog velen mogen volgen.

De eindstanden

Eindstand groep 1

Eindstand groep 2

Eindstand groep 3

Eindstand groep 4

Eindstand groep 5

Eindstand groep 6

Eindstand groep 7

Eindstand groep 8

—Pascal Losekoot