Extern, Volwassenen

Baarns achttal pakt ook winst in Hilversum

Met een eindstand van 2,5-5,5 wist Baarn te winnen van HSG 4 en daarmee wordt ook de gedeelde koppositie gehandhaafd. Deze wordt slechts gedeeld met het derde team van En Passant. Wederom een mooie prestatie van het Baarnse team.

17 december 2011

Op het eerste bord wist Ashley zijn tegenstander langzaam maar zeker te overspelen. Gedurende de partij kreeg hij steeds meer en meer ruimte om zijn manoeuvres uit te voeren. Terwijl hij een koningsaanval opzette aan de ene kant van het bord won hij een stuk aan het andere eind. Genoeg voor een mooie winst.

Op bord twee moest Daan iets meer doen voor zijn puntje. Door normale te zetten en te wachten op onnauwkeurigheden van zijn tegenstander wist hij een pion te winnen. In tijdnood begon hij zelf ook foutjes te maken, maar gelukkig zijn mensen geen computers en zag Daan een stuk van zijn tegenstander in de doos verdwijnen en daarmee ook de partij.

Ook was er winst voor Yme, die daarmee mooi zijn volle honderd procent handhaaft in de externe competitie. Minder makkelijk was het voor Marco op bord vier die in een eindspel waarin beide spelers het loperpaar hadden een remise maakte. Ook Jan zag dat hij nog maar een half puntje gescoord had en pakte deze gelegenheid om zijn score op te krikken.

Het eerste verlies kwam op het bord van Ed. Hij speelde al een tijd een mindere stelling, maar leek er toch eindelijk uit te komen en misschien zelfs beter te staan. Op dat moment ging er toch nog iets mis wat hem de avond kostte.

Ook nog altijd op dreef is Kasper, die zoals we gewend zijn op de koningsaanval speelde. Geslaagd, want hij wist de partij te winnen. Invaller Jos speelde een koningsindisch, maarin hij de witte stukken lang wist af te houden. In tijdnood kwamen dan toch de wat mindere zetten en uiteindelijk was de partij niet meer te houden.