Extern, Volwassenen

Baarns achttal op schema voor promotie

Baarn 1 speelt dit jaar met promotie-ambities en daar was de wedstrijd tegen Soest dan ook een voorbeeld van. Met volle sterkte stevende Baarn in eigen huis af op een mooie winst van 6,5-1,5, terwijl de clubavond gesierd werd door Italiaanse hapjes, drankjes en natuurlijk de Italiaanse opening.Bord 1 Ashley Krishnasing speelde een sterke partij en was de grip op geen enkel moment kwijt. De druk op zijn tegenstander werd uiteindelijk teveel toen Ashley met tactiek de partij wist te beëindigen.

Op bord 2 speelde Marco Meijer. Marco werd enigszins verrast in de opening. Zijn tegenstander leek de stelling te willen dichthouden en stukken te ruilen om zo op een gelijkspel af te gaan. Al vroeg in de partij bood hij ook al remise aan. Marco ging echter voor de winst. Zijn voortzetting was helaas niet gelukkig, waardoor hij minder kwam te staan. Juist op dat moment deed zijn tegenstander opnieuw een aanbod: “Ik bied nog één keer remise aan. Als je het niet aanneemt dan spelen we het uit.” Aangezien de tijd inmiddels ook flink in het nadeel van de Baarnse speler was en de stand in de wedstrijd gunstig, nam Marco het remise-aanbod nu maar aan. Volgens zijn tegenstander had Marco wel wat actiever kunnen spelen tegen zo’n slechte speler.

Yme Brantjes aan bord 3 klaagde ook al over het spanningsgehalte in de opening. Het koste hem ook veel tijd om naar een interessant eindspel te sturen. Daarin leek hij even iets weg te geven, maar Yme herstelde zich in de laatste minuten knap en wist uiteindelijk winst mee te pakken.
Daan Lensink moest vanuit een matig gekozen variant zijn weg terugwerken naar een gelijke stelling. Eénmaal daar aangekomen gaf zijn tegenstander nog wat extra’s mee. Met enkele pionnen voorsprong was een toreneindspel wel te doen en daarom gaf zijn tegenstander dan ook maar op.

Bord 5 Jan Overbeek speelde remise, maar was verder niet te bereiken voor commentaar. Wellicht een betere score de volgende keer. Ed Duister speelde een rustige opening met een ruimtevoordeel. Zijn tegenstander bleek te enthousiast en Ed sloeg handig terug. Dat leverde een vol punt op.
Ook Henri Spijkerman kon langzaam maar zeker tot een betere stelling komen, waarna de partij eindigde in een mooie combinatie.

Op bord 8 spande het er om of Kasper Wiegers nu wel of een niet een stuk zou winnen. Toen bleek dat dit niet het geval was en Kaspers tegenstander ook nog eens met een pion meer op een eindspel leek af te stevenen, was hij dan ook blij dat er remise werd aangeboden.

Daarmee is de eindstand bepaald. Het geeft Baarn 1 weer vol vertrouwen om in de volgende wedstrijd opnieuw een mooie prestatie neer te zetten.—Daan Lensink