2006

Baarns A-team tweede!

Op zondag 24 september deden drie Baarnse teams mee aan het Open NK Rapidschaak voor clubteams, in Mierlo. Na een rit van ongeveer een uur en een kwartier was iedereen ruim op tijd in het Brabantse schaakdorp aangekomen.

 
Eindstanden (toernooisite)

"Baarn
Het D-team begon met 4-0. Van het A-team is Arthur Vlug de eerste die wint, de rest volgt in omgekeerde bordvolgorde, wat tot een 4-0 overwinning leidt. Ook het C-team begint met een 4-0 score, maar de winst is voor de tegenstander.

Het A-team wint de tweede ronde en derde ronde. Het D-team wint en verliest er één, terwijl het C-team de eerste punten scoort: met twee 2-2 gelijkspelen, onder andere door nette overwinningen van Daan Lensink en Yme Brantjes.

In de vierde ronde staat het belangrijke duel Zukertort A-Baarn A op het programma. Het team uit Zukertort is één van de grote favorieten. Ewoud de Groote gaat vrij snel ten onder, maar Robin van Kampen heeft voordeel en ook de stelling van Arthur en Vincent Pandeaar lijkt niet kansloos. Maar helaas. Robin weet zijn stelling van de sterke Kevin Tan heel netjes te winnen, maar Vincent en Arthur verliezen.
Het C-team speelt weer gelijk; het D-team houdt het sterke Moira Domtoren op 2-2.

In de vijfde ronde gaat het C-team met 4-0 onderuit tegen een sterk Belgisch team. De A-spelers winnen met 3-1 van BSG en zijn daarmee gedeeld tweede, met nog één ronde te gaan. Het D-team verliest – onder meer door wat snel spel van sommige spelers – met 3-1 van het sterke Groningen.

De zesde ronde moet Baarn A winnen om zeker te zijn van de tweede plaats. Robin offert in de opening een stuk voor drie pionnen en krijgt daarvoor een sterke aanval die al snel wint. Ewoud speelt zijn tegenstander op een iets subtielere maar niet minder overtuigendere wijze de afgrond in. Als Vincent verliest, dan wordt het nog spannend *. In een lastig toreneindspel – met een pion minder – speelt "endgame master " Arthur Vlug het eindspel op een klasse manier uit, met remise en een tweede plaats als resultaat!

*) Vincent wees me erop dat hij won. Helaas had ik te weinig aantekeningen gemaakt, vandaar deze vergissing. Pascal.

Het C-team eindigt het toernooi met een 2-2 gelijkspel. Geertien en Freek, hadden wat problemen met de timing van de zetten, de één wat langzaam, de ander wat snel, maar ze sluiten hun toernooi met een overwinning af.

Het D-team speelt zeven ronden. De zesde wordt een 4-0 winst, terwijl in de zevende de jongste spelers de punten halen: Gino de Mon en Tijs Aarsen winnen, terwijl Levente Vervoort en Kasper Wiegers op de hoogste borden verliezen. Het team eindigt op de negende plaats, zeker niet slecht!

Na de rit terug kon iedereen terugzien op een gezellig en geslaagd toernooi.

Foto’s

Enkele foto’s die ik op het internet vond.Baarn A (links)


Baarn D (links)

"Gino
Gino de Mon


Baarn A bij de Prijsuitreiking

—Pascal Losekoot