Uncategorized

Baarn1 – DBC1

Baarn1 – DBC1

BSV1-DBC1(2)

DBC1 stond derde, Baarn1 daar iets onder. Speelden de baarnaars de afgelopen twee jaar om behoud in de eerste klasse van de regionale bond (SGS), nu kijken ze schuin naar boven.
Bij winst van de baarnaars zouden ze samen op een gedeelde derde plek komen. Qua rating van de spelers waren beide verenigingen aan elkaar gewaagd.

Het begon goed voor de baarnaars. Knight met wit op bord 8 kreeg twee torens achter elkaar op een open d-lijn. Smit had nog niet gerokeerd en toen hij toch rokeerde kon Knight met een dameoffer de partij uit maken. Mat in 3 of torenverlies.
Wiegers komt iets minder uit de opening tegen Van der Laan, die met zijn pionnen rap naar voren stormde. Toen de storm ging liggen was er voor Wiegers geen gevaar meer. Remise.
Ook een snelle remise bij Meijer en Kuyer. Beiden speelden foutloos, zo was het commentaar. Toch kwam Meijer iets minder te staan, maar het was te “keepen”.
Krishnasing komt snel lekker te staan. Klein deed veel paardzetten, Krishnasing kreeg twee torens op de 7e rij. Krishnasing stond al een pion voor toen er nog een 2e pion kon worden genomen. Daar had Krishnasing slechte ervaring mee de vorige externe wedstrijd. Nu schoof Krishnasing de partij rustig uit. Baarn1 op voorsprong met 3-1.
Duister had met wit de hele partij druk op de koning van Kooij. Kooij bouwde een fort met loper en paarden rond zijn koning. De stelling rond het fort werd dichtgeschoven. Als Duister de actie verplaatst naar de andere kant van het bord lijkt de partij in remise te verzanden. Beide spelers hadden nog 6 minuten op de klok. Verbazing alom als Duister de gelijke stelling met enkele superblunders helemaal uit handen geeft.
Van Schaik kreeg met zwart een gesloten stelling tegen Berkelaar op het bord. Van Schaik zag een gaatje naar de witte koning, en brak de stelling open. Echter, na taaie verdediging van Berkelaar sloeg de partij om. Winst voor Berkelaar.
Toen was het 3-3.
Brantjes kwam met zwart slecht uit de opening, trok de stelling in het middenspel gelijk, en kwam weer minder te staan. Schepers kon een pion winnen, deed te ingewikkeld en weer kwam Brantjes terug in de partij. Als de partij in remise leek te eindigen gaf Schepers een stuk weg.
Losekoot kwam een pion voor in een spannende partij. Echter, Dam had het loperpaar. Toen Dam de stelling openbrak beslisten zijn lopers de uitslag in zijn voordeel.

Beide ploegen konden na afloop zeggen als die zus en zo dan hadden we gewonnen. De uitslag blijft 4-4.

	BSV1	     DBC1
1.	Losekoot	- Dam	    0-1
2.	Krishnasing	- Klein 	1-0
3.	Brantjes	- Schepers	1-0
4.	Meijer	    - Kuyer	    remise
5.	Wiegers	    - Van der Laan	remise
6.	Duister	    - Kooij	    0-1
7.	Van Schaik	- Berkelaar	0-1
8.	Knight	    - Smit	    1-0

1 comment

 1. Ik begrijp dat je dit verslag met gekromde tenen hebt geschreven. Ook dan is het prettig te lezen. Volgende keer tegen BSG kan nog één keer naar boven gekeken worden:)

Comments are closed.