Uncategorized

Baarn speelt BSG Pinkstertoernooi

De Baarnse spelers Yme Brantjes, Kasper Wiegers en Waldemar Moes beginnen sterk in de eerste drie rondes van het BSG Pinkstertoernooi wat gehouden wordt van vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei. We geven een klein overzicht.

Yme Brantjes heeft de eerste en derde ronde vrijgenomen, wat waarschijnlijk niet geheel onverstandig was omdat er nog een berg schoolwerk op hem te wachten lag. Toch speelde hij zaterdagmiddag een prachtige partij tegen Thomas Beerdsen (2090) die we jullie niet willen onthouden.

Omdat ook zijn zaterdagochtendronde gewonnen werd van FM Jaap Vogel (!) mocht Yme ’s avonds aantreden tegen Lars Ootes. Hoewel beide spelers op thuisgrond speelden wist de laatste toch aan het langste eind te trekken. Geen ramp voor Yme die op maandag de draad weer op probeert te pakken.

Waldemar Moes kreeg in de eerste ronde meteen een IM als tegenstander en moest de rondes op zaterdag dan ook gebruiken om zich met de zwarte stukken weer op een mooi puntentotaal te brengen. Tegen FM Sjoerd Plukkel was het op zondagochtend dan raak. Een vol punt tegen een FM is altijd een mooie prestatie. Helaas kon Waldemar dit in de avondronde niet doorzetten.

Ook Kasper had de eerste ronde, op de verjaardag van zijn zus, vrij genomen, maar liet zaterdag even goed merken dat hij aanwezig was. Door de volle punten te behalen mag hij zondagochtend als eerste op een livebord aantreden. Daar is hij niet vanaf te slaan. De ochtendronde wint hij overtuigend en de middagronde wordt remise gespeeld. Maandagochtend mag hij tegen Kevin van Brummelen om zijn tweede plek te verdedigen.

2 comments

  1. Leuk om live vanuit de woonkamer te volgen, al is het tĂ© mooi weer vandaag om binnen te blijven….. Houd vooral Yme Brantjes in de gaten, die heeft op het moment (na 3 ronden) een Carlsenhoge TPR van 2890! 😉

Comments are closed.