2007

Baarn C1 SGS-kampioen!

Vrijdag is het Baarnse C-team SGS Kampioen geworden, door Moira Domtoren op een gelijk spel te houden. Het team, met Levente Vervoort, Kasper Wiegers, Bram Reitsma en Gino de Mon, plaatst zich hiermee voor de Nederlandse Kampioenschappen voor Clubteams, na de zomer in Amersfoort.


Het was een spannend duel, Moira moest winnen om kampioen te worden, Baarn had aan een gelijkspel genoeg.

Op bord vier is Gino de Mon doorgaans snel klaar, en in dit geval was een nederlaag zijn score nadat hij al in het begin zijn dame kwijtraakte.

Kasper Wiegers en Bram Reitsma stonden echter wel lekker, terwijl het duel tussen Daan Schönberger en Levente Vervoort, op bord één, voorlopig redelijk in balans was.

Kasper kwam niet zo goed uit de opening, maar wist dat door een klein ontwikkelingstrucje goed te maken en kwam in een paardeneindspel terecht met 3 pionnen meer zodat hij de stand op 1-1 bracht.

Bram leek toch wel goed te staan, hij speelde lekker agressief, maar hij gebruikte in het middenspel zoveel bedenktijd dat hij daardoor in de problemen kwam en de wedstrijd verloor.

Alles kwam nu dus op de schouders van Levente te liggen.

De wedstrijd ging geljk op, na een uur spelen stonden alle stukken nog op het bord. Tegen het eind van de wedstrijd, met voor beide spelers nog een paar minuten op het bord kon Levente door een prachtig loperoffer de partij naar zich toetrekken en zette hij Daan mat.

Eindstand

—Pascal Losekoot, Bernadet Sertons