Extern, Volwassenen

Baarn 2 ligt op koers voor kampioenschap

De schakers van het tweede seniorenteam van de Baarnse Schaakvereniging liggen op kampioenskoers in de 3e klasse van de SGS! Maandagavond boekte Baarn 2 in de uitwedstrijd tegen Hoogland 3 weer een grote overwinning.2013-01-28 23.32.14

In een vrij grote, koele speelzaal in een regenachtig en winderig Amersfoort troffen de Baarnaars het derde achttal van Hoogland. Op papier leek dit een vrijwel gelijkwaardige tegenstander, maar de Baarnaars zijn goed in vorm: met 3 overwinningen, waarvan 2 met grote cijfers, en een remise voeren ze de ranglijst van de 3e klasse aan. Dus angst voor de tegenstander was er niet.

Onze voorzitter gaf op bord 8 al zeer snel het goede voorbeeld. Martijn Kruiswijk bezorgde Hooglander Jan Kok al snel een te ingewikkeld middenspel. Dat leidde snel tot stukverlies en mataanval: 1-0 voor Baarn dus. Op de andere borden werd fel gestreden. Vooral op bord 6 waar Rien van Brummelen na dameverlies op een nederlaag leek af te stevenen. Rien staat bekend om zijn vechtlust en doorzettingsvermogen en dat mocht tegenstander Gerard Oostenbrink nu ook ervaren! De Hooglander nam ogenschijnlijk wat gas terug en het lukte Rien fraai helemaal terug te komen. De door hem uiteindelijk bereikte remise telt dan ook bijna als een overwinning.

In de tussentijd had Ton Koekkoek op bord 7 een stevige aanval van Frank van de Woestijne weerstaan en het initiatief overgenomen. Met twee pionnen vóór speelde Ton een gewonnen eindspel. Echter! Door concentratieverlies gaf hij zonder enige reden een stuk en dus de hele wedstrijd uit handen. De tussenstand was toen nog maar 1,5 – 1,5.

Gelukkig voor Ton letten de andere Baarnaars beter op en speelden hun beste schaak. Rob Boss behaalde op bord 3 een keurige remise tegen Marco Majoor. Geertièn de Vries speelde op bord 5 zeer sterk en pakte het volle punt van Hooglander Matthijs Jansen. Toen ook Michiel van Schaik op bord 4 en Jan Timmerman op bord 2 (tegen respectievelijk Pieter Quelle en Ton Schillemans) het volle punt haalden, was de overwinning een feit.

Het wachten was tenslotte op Baarns kopman Henri Spijkerman die tegenstander Jos van Ophem in het eindspel behoorlijk klem zette, maar nog wel even de juiste combinatie met zijn regelmatig gepende paarden op het bord moest zien te krijgen. Onder toeziend oog van zijn reeds uitgespeelde teamgenoten deed hij dat met verve, zodat een 6-2 overwinning een feit was.

Weer een prima resultaat dus en Baarn 2 kan zich nu gaan opmaken voor de topwedstrijd tegen grootste concurrent Laren 2 op 22 februari.

7 comments

  1. Dank. Maar ik kan natuurlijk nooit tegen jouw Partij vd Week op!
   Wil je svp dit seizoen niet meer voor het eerste spelen? Je mag dan namelijk niet meer bij Baarn 2 spelen, hetgeen een enorm gemis zou zijn!

   1. Henri was zich hier ook al van bewust en had al aangegeven dat hij niet meer voor ons zou spelen.

  1. Dankjewel, Ed, hoewel een beetje met enige persoonlijke schroom was geschreven…
   Hopelijk ben je morgen weer van de partij!

 1. Niet onaardig dat concurrent Laren een punt laat liggen!

Comments are closed.