2010

Baarn 1 speelt gelijk tegen koploper SGA 3

Op vrijdag 1 april speelde Baarn 1, geen grapje, met 4-4 gelijk tegen Amersfoort 3. Er had misschien zelfs wat meer ingezeten, al gold dat voor beide ploegen.Aangezien Amersfoort 3 het sterkste team in de competitie tot dusverre was, waren de verwachtingen voor Baarn niet al te hoog. Toch werd iedere wedstrijd dapper gespeeld, en zelfs met succes.

Op bord 5 kreeg Ed een aardige aanval tegen en hij moest als eerste opgeven. Ook op het laatste bord kwam Rob in het nauw te staan en hoewel hij nog lang stand wist te houden was dit uiteindelijk niet voldoende. Ter compensatie wist Yme op bord 6 wel te winnen. Nadat hij een offensief van zijn tegenstander succesvol had geparreerd kon Yme zelf toeslaan. Ook Henri pakte het volle punt, waarmee de laatste vier borden op een 2-2 stand kwamen.

Jan Overbeek op bord 3 stond al lange tijd niet lekker en moest ook nog eens met zijn toodnood overweg gaan. Hoewel hij er even uit leek te komen deed dit alles hem uiteindelijk toch de das om. Op bord 4 was het echter Baarn die aan het langste eind trok door de tijd. Daan Lensink had een voordeel uit de opening weggegeven door een incorrect offer, maar zijn tegenstander vergat in een belangrijke fase de tijd en verloor in een stelling waarin Daan volgens de schaakengine ook alweer iets beter stond.

Op bord 2 kreeg Marco Meijer opeens een kwaliteit in de schoot geworpen, iets waar zijn tegenstander hier en daar bij medespelers zijn beklag over deed. Hierna kon hij het rustig uitspelen en uiteindelijk ook het puntje naar hem toetrekken. Op het eerste bord speelde Ashley een prima partij waarin hij, hoewel met een loperpaar tegen, kansen had op een beter eindspel. Daar wist hij ook naar af te wikkelen. Eenmaal in het eindspel vergat hij echter even over te schakelen en moest zijn tegenstander het punt gunnen.

Al met al is 4-4 geen slechte score voor Baarn en hierdoor zijn de kansen om te degraderen opeens een stuk kleiner geworden. Ook geeft dit een goed startpunt voor de wedstrijd tegen het vierde team van Amersfoort over twee weken. Daarna zal de competitie beslist zijn.—Daan Lensink