Extern

Baarn 1 sluit het seizoen goed af

Maandag 6 mei speelde Baarn 1 zijn laatste wedstrijd van het seizoen in het denksportcentrum van Bussum tegen BSG 3. Zowel voor Baarn als Bussum stond er niks meer op het spel, maar toch werd er op de borden een zware strijd geleverd.

Yme Brantjes, die getogen is in Bussum, moest nu voor de verandering het verst reizen van alle aanwezige spelers om in het denksportcentrum te komen, omdat hij tegenwoordig in Rotterdam studeert. Tijdens deze reis liep hij wat vertraging op en moest daarom met 5 minuten minder op de klok beginnen. Dit weerhield hem er niet van erg lang na te denken in de opening en doordat zijn tegenstander Rik Weidema steeds erg snel zette had hij een flinke tijdsachterstand. Toen zijn tegenstander echter een foute zet deed wist Yme met een paar krachtzetten het punt snel binnen te halen.
Niet snel daarna was ook Kasper Wiegers klaar. Hij moest het met wit opnemen tegen de Franse verdediging van Rob van Swinderen. Kasper kreeg al snel in de partij een mooi ruimtevoordeel en kon dit daarna omzetten in de winst van een kwaliteit. Na het ruilen van wat stukken kwam hij in een gewonnen eindspel en met een leuke combinatie maakte hij het af.

Daan Lensink mocht het met wit opnemen tegen Bert Balke. Daan speelde een opzet met c4 en e4 tegen de versnelde draak van zijn tegenstander. Zijn tegenstander gebruikte veel tijd om een verdediging te vinden tegen al Daan’s dreigingen. Toen het hem gelukt was de dreigingen te pareren kwam er een stelling op het bord waar voor beide spelers duidelijk was dat een remise het meest logische resultaat was.

Ed Duister heeft de laatste tijd het Benkö-gambiet bestudeerd en wilde dat tegen Rob Tijssens ten uitvoer brengen. Tegen de zetvolgorde die Tijssens speelde was het helaas niet zo’n goed idee en ondanks dat hij nog een interessante mogelijkheid miste had hij niet genoeg compensatie voor de pion en verloor.
Rob Boss speelde als invaller voor Waldemar Moes tegen Ruben Piël. Nadat de opening niet helemaal naar wens verliep ging hij een moeilijke avond tegemoet die uiteindelijk resulteerde in een verliespartij.

Ashley Krishnasing speelde tegen Frank Strater. Nadat de opening voor beide partijen redelijk verlopen was speelde zijn tegenstander het daarna beter en uiteindelijk moest ook Ashley het opgeven.
Marco Meijer heeft dit seizoen wat minder tijd voor het schaken, omdat hij dit jaar getrouwd is. Als hij wel speelt, speelt hij vaak erg sterk en zo ook tegen Eddy van de Velden. Nadat hij na de opening al lekker stond breidde hij zijn voordeel steeds verder uit. Toen zijn tegenstander een fout maakte, strafte Marco dit goed af en zijn tegenstander zag op een gegeven moment ook in dat verder spelen niet meer nodig was.

Ook Pascal heeft na zijn comeback bij Baarn een goed seizoen gedraaid en is met 6 uit 9 zelfs topscoorder geworden van het team. Tegen Rein Brouwer leverde hij ook weer een mooie partij af. Na de opening werd het steeds duidelijker dat Pascal de stelling beter beheerste, nadat zijn tegenstander vrijwillig zijn koningsstelling verzwakte was het wachten tot Pascal materiaal zou winnen. Dit werd een pion en nadat hij in het eindspel nog een paar keer goed moest denken kwam hij met een winnend plan.

Uiteindelijk dus een 4.5-3.5 overwinning voor Baarn. Hopelijk geeft dit moed voor volgend jaar, waarin het vlaggenschip van Baarn gaat proberen promotie af te dwingen naar de promotieklasse!