2010

Baarn 1 neemt geen punten mee uit Amersfoort

Donderdag 3 maart speelde Baarn 1 uit tegen Ons Genoegen. Helaas wist het Baarnse team geen punten te behalen en moest het naar huis met een verlies van 5-3.Misschien kwam het door de rustige analyse-avond afgelopen dinsdag, of de ongewone speelavond, maar de voornaamste reden was dat Ons Genoegen gewoon de sterkere partij was. Op verschillende borden hadden de Baarnaars al snel achterstand, terwijl op de borden met voordeel de partijen niet gewonnen worden.

Als eerste was Yme Brantjes aan bord klaar. Gedurende de partij had hij het loperpaar gewonnen en deze later omgeruild voor een pion voorsprong. Toch was dit niet voldoende om winst uit het vuur te halen.
Rob Boss op bord 8 verloor een stuk uit de opening. Hoewel hij nog lang stand hield moest hij uiteindelijk zijn tegenstander feliciteren.
Kasper Wiegers was voor een groot deel van de partij de betere speler aan bord 7. In een eindspel met twee pionnen meer gaf hij echter een stuk weg en moest hij zich berusten in remise.
Ook Marco wist op bord 3 geen punt te halen nadat hij nog een tijd het één ander geprobeerd had. Daan op bord 4 kwam matig uit de opening en moest het na een tactisch grapje van zijn tegenstander het met twee pionnen minder doen.

Gelukkig ging Jan wel voor het betere resultaat: hij wist na een gesloten opening het voordeel te halen en uit te spelen.
Ashley moest op bord 1 genoegen nemen met remise, wat gezien de tegenstand toch zeker geen slecht resultaat was.
Ed Duister speelde met een dame tegen een toren en stuk, maar zag toch zijn verbazing een vijandelijke pion steeds verder oprukken. De enige uitweg voor hem was om eeuwig schaak te spelen.—Daan Lensink