Beker (intern), Intern, Volwassenen

Ashley Krishnasing op weg naar tweede dubbele schaaktitel

Ashley Krishnasing is op weg om zijn succesvolste jaar bij de Baarnse Schaakvereniging tot nu toe te herhalen. In het seizoen 2006-2007 werd hij zowel clubkampioen als bekerkampioen. Afgelopen vrijdag haalde hij alvast het bekerkampioenschap van het lopende seizoen binnen.

In de finale van de bekercompetitie van de Baarnse Schaakvereniging trof Ashley Krishnasing in Marco Meijer een geduchte tegenstander. Toch liet laatstgenoemde zich al vroeg verrassen door een paardoffer van Krishnasing, waardoor deze uiteindelijk een pion voor kwam te staan. Krishnasing stond dat voordeeltje niet meer af en schreef voor de tweede keer in zijn schaakcarrière bij de Baarnse vereniging het bekerkampioenschap op zijn naam. Door deze overwinning blijft hij ook koploper in de interne competitie, zodat een herhaling van de dubbel in het seizoen 2006-2007 nog mogelijk is.

Pascal Losekoot hield de strijd om het clubkampioenschap echter nog spannend door van Daan Lensink te winnen. Met nog twee ronden te gaan, leidt Krishnasing nog steeds maar het  verschil is niet groot.

Ratingprijzen

Kasper Wiegers speelt een sterk seizoen. Dit keer won hij van Ed Duister en stijgt daardoor knap naar de zesde plaats in het klassement. Ook staat Wiegers fier bovenaan in het klassement voor de ratingprijs van de categorie onder de 1650 ratingpunten.

Henri Spijkerman had weinig moeite met Ton Koekkoek, die een zwakke opening snel afgestraft zag worden.

Conrad Keijzer hield het lang spannend, maar kon uiteindelijk het overwicht van Jan Timmerman niet tegenhouden. Timmerman deed daarmee goede zaken om de ratingprijs in de categorie tot1500 inde wacht te slepen. Keijzer blijft toch schijnbaar onbedreigd koploper in het ratingklassement onder de 1400.

Geertièn de Vries en Rien van Brummelen speelden lang gelijkwaardig en de spanning duurde tot in het eindspel. Met een pion voorsprong wist De Vries het echter bekwaam af te maken.

Ger Oldekamp en Thijs Michels waren de enigen die het op een gelijkspel hielden in deze 33e ronde.

Johan Vermulst boekte een fraaie winst tegen Erik van Lier, waarbij Vermulst gretig van zijn paard gebruikmaakte.

Nieuwkomer Boris Drost kon tegen jeugdclubkampioen Mees Heeringa nog een aardige tijd de spanning er in houden, maar moest uiteindelijk in Heeringa zijn meerdere erkennen.

Peter Vegter leek goed te beginnen, want hij kwam tegen Thur Breukers een stuk voor te staan. Achteraf bleek dat echter een offer, want Breukers verschafte zich daardoor een zo sterke aanval dat Vegter al vrij snel de handdoek in de ring moest gooien.

 

Alle uitslagen ronde 33:

Losekoot – Lensink                    1-0

Wiegers – Duister                       1-0

Spijkerman – Koekkoek           1-0

Keijzer – Timmerman               0-1

De Vries – Van Brummelen    1-0

Oldekamp – Michels                  remise

Vermulst – Van Lier                 1-0

Drost – Heeringa                        0-1

Vegter – Breukers                     0-1

Bekerfinale:

Krishnasing – Meijer                1-0

2 comments

  1. Wie het leuk vindt: mijn partij tegen Daan: (ik met wit)


Comments are closed.