2010

Achttal thuis ten onder tegen Soest 2

Gisteravond speelde het Baarnse achttal zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. Dit keer was Soest uitgenodigd om op bezoek te komen. Hoewel niet iedereen goed op de hoogte was van de starttijd, zat de zaal om kwart voor 8 vol en waren de wedstrijden begonnen.Kasper was als eerste klaar. Mening omstander, en ook hijzelf, dacht dat zijn aanval wel zou doorbreken op g2. Dit viel tegen en het eindspel wat overbleef viel dan ook niet meer te keepen.
Op bord vier werd al snel tot remise besloten. Jan moest naar eigen idee zijn stelling aan gort gooien en nam een remise-aanbod dan ook graag aan.
Daan Lensink aan het derde bord had de hele partij de aanval, maar koos op het moment dat de aanval door had moeten slaan voor een dubieus offer. De aanval ging verloren en Daan stond een toren achter.
Op bord twee was het nieuws wel positief. Marco stond lange tijd beter, maar er leek niet zoveel spectaculairs aan de hand. Zijn tegenstander mistte echter wat grapjes op de achterste rij waarna de partij onmiddelijk werd opgegeven.

Op bord één speelde Ashley een partij die hij naar eigen zeggen had moeten winnen. Dit lukte hem niet en ook dat punt ging naar Soest.
Ed Duister wist nog wel remise te maken op bord vijf, maar Henri op het laatste bord stond in een paardeneindspel zodanig slechter dat hij zijn stuk moest opgevenen en geen kans zijn de overgebleven pion tegen te houden.
Als laatste was Yme nog bezig. Het leek alsof er in zijn partij wel momentjes waren waarop er meer in had gezeten, maar Yme had nog weinig tijd op zijn klok en moest uiteindelijk genoegen nemen met een remise.

Helaas wist Baarn het dus niet te winnen. De score werd 5,5-2,5 in het voordeel van Soest. De volgende keer hopen we op beter.—Daan Lensink