2005

Aankondiging Schoolschaakkampioenschap 2005

Schaken is niet alleen een leuk spel, maar ook een hele leerzame bezigheid die het concentratievermogen, het logisch denken en de rekenvaardigheid verbetert. Vaardigheden die op school en ook later goed van pas komen.Op woensdagmiddag 7 december 2005 organiseert de Baarnse Schaakvereniging wederom het Baarns Schoolschaakkampioenschap voor Basisscholen. Elke school kan hierbij met één of meerdere teams van elk vier spelers meedoen. En de kampioen plaatst zich voor het regionale kampioenschap.

Wij hopen dat elke school met één of meerdere teams meedoet. De leeftijd maakt niets uit, iedereen die de regels kent mag meedoen. De ervaring leert ons dat zelfs sommige 5-jarigen al een behoorlijk potje kunnen schaken.

De toernooilocatie is Het Poorthuis, Kerkstraat te Baarn. De kosten per team zijn 6 euro. Spelers moeten uiterlijk om 13.30 uur aanwezig zijn, de prijsuitreiking is rond 16:30 uur.

Aanmelden
Bij Pascal Losekoot, p.losekoot@xs4all.nl. Graag uiterlijk 30 november doorgeven met hoeveel teams u meedoet, en uiterlijk een dag van te voren met welke spelers.

Voorbereiden?
Als spelers als voorbereiding voor het toernooi willen oefenen, dan zijn ze op 2 december van harte welkom op de schaakvereniging, van 18:45 tot en met 20:00 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a.

Opmerkingen

– Spelers van groep 1 tot en met 8 die de schaakregels kennen, zijn welkom.

– Een team bestaat uit 4 spelers (eventueel 4 + 1 reserve) en elke school mag met meerdere teams mee doen.

– Het is verstandig om de sterkste speler op het eerste bord te zetten van het eerste team, vervolgens het tweede bord, etc.

We hopen dat elke school met minimaal één team aan het kampioenschap meedoet!
—Pascal Losekoot