2006

2 juni: Labcom Rapidschaakkampioenschap Baarn

De Jeugdcommissie van de SGS en de Baarnse Schaakvereniging nodigen de jeugdleden van alle SGS verenigingen van harte uit deel te nemen aan de Jeugd-Rapidkampioenschappen van de SGS. Mede dankzij de steun van hoofdsponsor Labcom zijn wij in staat dit jaar voor de vijftiende maal een attractief toernooi te organiseren, en wel op zaterdag 2 juni 2007.

Er zijn titels te behalen in vijf categorieën:

Groep A: spelers geboren in 1987, 1988, 1989 of 1990

Groep B: spelers geboren in 1991 of 1992

Groep C: spelers geboren in 1993 of 1994

Groep D: spelers geboren in 1995 of 1996

Groep E: spelers geboren in 1997 of later

In elke groep worden jeugd- en meisjes-kampioenschappen gehouden. Het is toegestaan in een hogere groep uit te komen, mits dit vóór de speeldag schriftelijk bij de organisatie bekend gemaakt is.

Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Groep A en B spelen zes ronden met een speeltempo van 25 minuten p.p.; groep C, D en E spelen negen ronden met een speeltempo van 15 minuten p.p.

Prijzen

Voor de beste jeugdspelers in de groepen A en B hebben we evenals vorig jaar prijzengeld (1e prijs 25 euro, 2e prijs 15 euro, 3e prijs 10 euro).

In de groepen C, D en E zijn er bekers voor de beste drie en voor het beste meisje. Daarnaast zijn er extra prijzen. Zo zijn er puzzelopgaven op te lossen, wordt er een verloting gehouden en is er een wisselbeker voor de beste vereniging. Dat laatste is een extra stimulans om zo veel mogelijk sterke spelers mee te laten doen.

Labcom probeert, net als bij schaken, op een strategische manier de beste zet voor organisaties – onder andere in het onderwijs – te bedenken. “Wij bekijken als het ware de stelling en kijken naar alle mogelijke voortzettingen, die zich op het bord voordoen. Na zorgvuldige afweging en het inschatten van alle interne en externe factoren bepalen we uiteindelijk de juiste zet. ” – zo valt op de website te lezen.

Labcom sponsorde eerder de Schaakkaravaan

Deelnemers wordt met klem verzocht uiterlijk 9.30 uur aanwezig te zijn. De prijsuitreiking zal omstreeks 16.45 uur plaatsvinden. In de pauze van het toernooi worden de prijzen van de SGS-Jeugdclubcompetitie uitgereikt.
Het speellokaal is net als vorig jaar: Het Poorthuis, Kerkstraat 28 Baarn, tel. (035) 5415773, 15 minuten lopen van het station. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro per persoon te voldoen aan de zaal.