Aankondigingen, Intern, Uitgelicht, Volwassenen

100 procent!

100 procent!

Perfecte schaaksimultaan Pascal Losekoot
Vrijdagavond nam clubkampioen Pascal Losekoot het op tegen 12 leden en 1 oud-lid van de Baarnse Schaakvereniging in de gloednieuw verbouwde speelzaal van het Rode Kruisgebouw.

Hoewel de echte toppers van de vereniging niet aanwezig waren, boden de aanwezigen behoorlijke weerstand. Pas na 1 uur en 20 minuten spelen, moest langzaam maar zeker de één na de ander opgeven. Mario Lambrechts hield het het langst vol en dwong Losekoot tot in het late eindspel tot grote alertheid. Maar ook dat klusje klaarde Losekoot uiterst nauwkeurig en koelbloedig. Na 2 uur en 20 minuten had Losekoot alle partijen gewonnen, en dat is een bijzonder knappe prestatie. Het komt niet vaak voor dat een simultaangever een score van 100% haalt. Losekoot vond, dat – naast Mario Lambrechts – met name Rob Boss, Christian Krijnen en Jan Kessler misschien wel een beter resultaat hadden kunnen bereiken, maar ja, ook zij maakten noodlottige foutjes!
20160909_202202

20160909_202459

Leuke oefening voor ‘Nazomers Genieten’ op 24 september
Op deze manier werd al wel flink geoefend voor de simultaan die schaakgrootmeester Robin van Kampen op zaterdag 24 september a.s. zal geven op de Brink in Baarn. De uitdaging voor Robin van Kampen zal echter nog vele malen groter zijn, want hij zal het dan opnemen tegen maximaal 30 schakers. Niet alleen tegen leden en oud-leden van de Baarnse Schaakvereniging, maar ook tegen schakers die zich op die dag zelf spontaan aanmelden. Deze simultaan wordt georganiseerd vanwege het 70-jarig jubileum van de schaakvereniging en is ook één van de activiteiten, die door de gemeente en Vorstelijk Baarn worden gesteund in het teken van ‘Nazomers Genieten’ in het centrum van Baarn. Meer informatie over die simultaan volgt nog.